Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosundan iki portre satışa çıkarılıyor

Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” adlı eserinin bir parçası olan iki portrenin açık artırmayla satılacağı duyuruldu.

İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” isimli eserinin bir parçası olan iki çalışma ortaya çıktı. Aziz John ve St. James’i resmeden çalışmaların, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan müzayede evi Sotheby’s’te satışa çıkarılacağı açıklandı.

Portrelerin, da Vinci’nin öğrencisi Giovanni Antonio Boltraffio tarafından resmedildiği ve 146 bin dolara satılmasının beklendiği öğrenildi. Sotheby’s’te eski eserlerden sorumlu bölümde çalışan Cristiana Romalli, iki portrenin de son derece nadir eserler olduğunu söyledi.

Daha önce Hollanda Kralı II. William’ın elinde bulunan eserler, pek çok kez yer değiştirmiş ve çeşitli müzelerde sergilenmişti.

Rönesansın sembolü olarak kabul ediliyor

“Son Akşam Yemeği”nin 1495 ve 1498 yılları arasında resmedildiği düşünülüyor. İtalyan Rönesansı’nın sembolü olan eser, Hz. İsa’nın on iki havarisinden birinin kendisine ihanet edeceğini duyurduğu anı tasvir ediyor.

Eser, halen İtalya’nın Milano şehrindeki Santa Maria delle Grazie Manastırı’nın yemekhanesinde bulunuyor.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.