Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki LGBTİ+ ürünlerine kısıtlama getirdi

Jeff Bezos’un kurucusu olduğu perakende şirketi Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki internet sitesinde LGBTİ+’lara yönelik arama sonuçlarını sınırlandırdı.

ABD merkezli çevrimiçi perakende şirketi Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) sitesinde LGBTİ+’lara ilişkin arama sonuçlarına kısıtlama getirdi. Şirket, “Bir şirket olarak çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık gibi konulara bağlıyız ve LGBTİ+ kişilerin haklarının korunması gerektiğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Açıklamada faaliyet gösterdikleri ülkelerin yerel yasalarına uyacaklarını da hatırlatan şirketin, bu kararı BAE yetkililerinin baskısı altında aldığı iddia edildi.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı da ülkedeki ABD Büyükelçiliği’nin sosyal medyada LGBTİ+ haklarını destekleyen paylaşımlarını gerekçe göstererek üst düzey bir ABD’li diplomatı bakanlığa çağırmıştı.

Suudi Arabistan’da da eşcinselliği teşvik ettiği iddia edilen gökkuşağı desenli oyuncaklara ve çocuk kıyafetlerine el konulmuştu.

Kaynak: NYT

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.