Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amedspor Başkanı Yıldırım tartışma yaratan transfer hakkında konuştu: “Transfer yaparken diline, ırkına ve memleketine bakmıyoruz”

TFF 2. Lig’de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Selahattin Yıldırım, prensip anlaşmasına vardıkları Sefa Narin’in taraftarların tepkisine yol açan sosyal medya paylaşımları nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, ”Biz Amedspor’a futbolcu transfer ederken, futbolcunun diline, ırkına ve memleketine bakmayız. Bu konu ile ilgili yönetim kurulu ile bir toplantı yapıp karar vereceğiz” dedi. Diyarbakır’da kayyum olarak atanan yerel yönetimlerin sadece Amedspor’a değil, diğer kulüplere de yardım etmediğini vurgulayan Yıldırım, hedeflerinin iyi bir kadro oluşturarak birinci lige çıkmak olduğunu söyledi.

Futbolcunun sosyal medya paylaşımları tartışma yarattı

Amedspor’un prensip anlaşmasına vardığı futbolcu Sefa Narin’in geçmişteki paylaşımları sosyal medyada tartışma konusu oldu. Taraftar dernekleri, futbolcunun transfer edilmemesini isterken, Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım dün akşam (29 Haziran) sosyal medya hesabından “Amedspor’a gelen her sporcu, her hoca ya da her kim olursa olsun bizim çizgimizi bilerek ve benimseyerek gelir. Dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacaktır” açıklamasında bulundu.


Amedspor Başkanı Yıldırım, bugün (30 Haziran) basın sözcüleri Emel İzgi Demir ve Seyithan Şan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin tartışma yaratan Sefa Narin transferi ile ilgili sorusu üzerine Yıldırım, “Biz bir futbolcu transfer ederken, onun diline, ırkına ve memleketine bakmayız. Söz konusu futbolcu ile dün gece bir görüşmem oldu. Buraya ailesi ile geldiğinde kafasının rahat olması gerekir. Yönetim kurulu ile bu konuyu konuşup bu konuda bir karar alacağız. Yaptığımız transferlerin arkasındayız” dedi.

Amedspor’un her branşta hedefler koyarak başarılı olmak istediğini söyleyen Yıldırım, “Geçen yılki kadromuzun yüzde 90’ını koruyarak ve alternatif kadro oluşturarak birinci lige çıkma hedefimiz var. Diğer taraftan kulübün ekonomisini ayakta tutmaya devam edeceğiz. Kulüp için gereken bütün mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.

Dünya genelindeki taraftarlar açısından bakıldığında Türkiye’de en fazla taraftarı olan kulübün Amedspor olduğunu öne süren Yıldırım, kayyum atanan yerel yönetimlerden sadece kendilerinin değil diğer kulüplerin de yardım alamadığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.