Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

LGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarını bugün (30 Haziran) duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5 Haziran’da uygulanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları bugün (30 Haziran) bakanlığın resmi sitesinde açıklandı.

1 milyon 31 bin 799 öğrencinin girdiği sınavda, katılım oranı yüzde 83 olarak kayda geçti. MEB sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanlarını, taban puanlarını ve geçen yılki yüzdelik dilimlerini de yayımladı. Bakanlık, öğrencilerin e-Okul üzerinden erişime açılan bilgileri kullanarak kendi yüzdelik dilimleri ile bir önceki yılın dilimlerini karşılaştırmasını amaçladı.

193 öğrenci tam puan aldı

Sınava 48 farklı ilden giren 193 öğrenci 500 tam puan alırken öğrencilerin yüzde 9,93’ü 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı 200-299 oldu. Bakanlığın paylaştığı Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu’na göre, kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilere kıyasla daha başarılı olduğu tespit edildi.

Matematik ve fen bilimlerinde artış

Sınavda matematik ve fen bilimleri alt testlerinde doğru cevap sayısı ortalamalarının 2021 yılıyla karşılaştırıldığında artış gösterdiği belirtildi.

2021 yılına ait taban puan rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

MEB tarafından hazırlanan tercih rehberleri için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.