Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suç örgütlerine “Tümör” operasyonu: 24 ilde 284 gözaltı kararı

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütü üyelerine yönelik 24 ilde “Tümör” operasyonu başlatıldı. 284 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanması amacıyla 24 ilde ”Tümör” operasyonu başlatıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; KOM Daire Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ve “örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit” suçlarını işledikleri tespit edilen dokuz organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temin ettiği belirlenen 26 suç grubunun üyelerinin kimlikleri tespit edildi.

Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda Ankara, İzmir, Adana, Aydın, Afyonkarahisar, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Karabük, Kocaeli, Konya, Muğla, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Sakarya ve Osmaniye olmak üzere 24 ilde eşzamanlı operasyon başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı verilen 284 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.