Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Belediyesi’nden öğrencilerle dayanışma: Bitirme projeleri sergileniyor

Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencileri, bitirme projelerinde Kadıköy’ün sorunlarına odaklanan konuları ele aldı. Ana temasında geleceğin kamusal alanları için çözümler üreten bitirme projeleri, Tasarım Atölyesi Kadıköy’de (TAK) sergilenmeye başladı.

Kadıköy Belediyesi, Beykent Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ve TAK işbirliğiyle, tasarım bölümü öğrencilerinin ürettiği projeleri sergiliyor.

Kadıköy’ün sorunları düşünülerek üretilen projelerde öğrenciler, “altgeçitler için aydınlatma önerisi”, “cam şişe atık depolama birimi”, “sokak hayvanları için barınak tasarımı” ve “Suadiye Mahallesi için yeşil rota tasarımı” gibi konulara odaklanıyor. 

Öğrenciler yaptıkları gözlem ve araştırmalarla, değişen kullanım biçimlerinin geleceğin kamusal alanları üzerinde etkisini inceledi. Üretilen projelerin bu duruma nasıl cevap vermeleri gerektiğine dair fikirler üretildi. Sunulan projeler arasından 12’si seçilerek, 24 Haziran’da TAK’ta sergilenmeye başladı.

Sokak hayvanlarına duyarlı tasarımlar

Bireylerin psikolojik ve toplumsal ihtiyaçları ve bu ihtiyaçları giderme yöntemlerine odaklanan projeler üreten öğrenciler, yenilenen ihtiyaçlara ve değişen gündelik pratiklere kamusal mekan kurgusu ile cevap veriyor. 

Dar sokaklarda daha verimli yaşam alanları elde etmeyi amaçlayan öğrenciler, çözüm önerilerinde Kadıköy’de yaşayan bireylerin karşılaştığı zorlukları ve günlük davranış biçimlerini etkileyen eksiklik ve fırsatları değerlendirdi. 

Kent mobilyası ya da kentsel donatı üretilmesi amacıyla başlatılan projelerde, Kadıköy’ün sokak hayvanları ile olan ilişkisi göz ardı edilmeyerek, sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyacını karşılayacak tasarımlar ortaya konuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.