Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selim Kuneralp ve Senem Görür ile Kordiplomatik (21): Rusya, Çin, terörizm ve siber saldırılar | NATO Zirvesi’nden neler çıktı?

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde, üye ülkelerin liderleri ittifakın yol haritası olarak da bilinen yeni Stratejik Konsept Belgesi’ni kabul etti. Belgede Rusya ittifak için en ciddi tehdit olarak tanımlanırken, Çin ise ittifak için ilk kez bir tehdit olarak belirtildi. Peki belgede gözden kaçırılan diğer maddeler neler? Türkiye, “Rusya en ciddi tehdittir” maddesinin altına imza atarak yürüttüğü dengeli diplomasiden vaz mı geçiyor? Yeni bir Soğuk Savaş’ın eşiğinde miyiz?

Kordiplomatik‘in bu haftaki bölümünde emekli Büyükelçi Selim Kuneralp ve Senem Görür, konukları emekli Büyükelçi Hakan Okçal ile birlikte NATO Liderler Zirvesi’nde kabul edilen Stratejik Konsept Belgesi’ni mercek altına aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.