Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eyfel Kulesi paslandı

Fransa’da Marianne dergisine sızdırılan raporlara göre, başkent Paris’te bulunan ve ülkenin sembollerinden biri olan Eyfel Kulesi paslandı ve acilen onarılması gerekiyor. Kulede çalışan bir yönetici dergiye verdiği demeçte, “Eğer Gustave Eiffel kuleyi ziyaret etseydi kalp krizi geçirirdi” dedi.

Marianne dergisine sızdırılan raporlara göre, Eyfel Kulesi’nin her yeri paslanmış bir durumda ve kapsamlı bir şekilde tamir edilmesi gerekiyor. Uzmanların tam bir onarıma ihtiyacı olduğunu belirtmesine rağmen kulenin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’ndan önce 60 milyon euroya boyatılması planlanıyor.

Kuledeki yöneticilerden biri dergiye verdiği demeçte, Fransa’nın sembol yapılarından Eyfel’in durumunu “Gustave Eiffel kuleyi ziyaret etse kalp krizi geçirirdi” diyerek anlattı.

Kuleyi denetleyen şirket Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel’e (SETE), Reuters’ın yorum talebine yanıt vermedi. Ancak SETE’nin turistlerden elde edilen gelir nedeniyle kuleyi uzun bir süre kapatmak konusunda isteksiz olduğu biliniyor.

Eyfel Kulesi her yıl yaklaşık altı milyon ziyaretçiyi ağırlıyor ve dünyanın en çok ziyaret edilen turistik mekanları arasında.

133 yıldır ayakta

324 metre yüksekliğindeki Eyfel Kulesi, 1989 yılındaki fuar için inşa edilmişti. Kuleyi tasarlayan ve inşa eden inşaat mühendisi Gustave Eiffel, o dönemlerde pasın yayılmasının kule için en büyük zorluk olduğunu dile getirmişti. Öte yandan Eiffel, kulenin her yedi yılda bir boyanması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.