Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan başlıyor: İngiltere’nin konuğu Avusturya

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası‘nda heyecan, bugün (6 Temmuz) oynanacak İngiltere-Avusturya karşılaşması ile başlayacak. 

İngiltere, Avusturya’yı konuk edecek

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, bugün (6 Temmuz) başlayacak. 1984’ten bu yana yapılan turnuvanın 13’üncüsü, 6-31 Temmuz günlerinde, İngiltere’nin ev sahipliğinde düzenlenecek. Şampiyonada, 2017’de olduğu gibi 16 takım mücadele edecek. UEFA’nın kararı gereği Rusya Milli Takımı, finallerde yer alamayacak. Elemelerin play-off turunda Rusya’ya elenen Portekiz ise turnuvada boy gösterecek. Dörderli dört grupta ilk iki sırayı alan ekipler, çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finallerden itibaren tek maçlı eleme sistemine geçilecek.

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nın açılış karşılaşmasında İngiltere ile Avusturya kozlarını paylaşacak. Ev sahibi İngiltere, Old Trafford Stadı’nda Avusturya’yı Türkiye saati ile 22.00’de konuk edecek. 31 Temmuz’daki final karşılaşmasına ise Londra’daki Wembley Stadı ev sahipliği yapacak. 

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası tarihinin en başarılı takımı olarak Almanya ön plana çıkıyor. Panzerler, kazandığı sekiz şampiyonluk ile bu alanda açık ara zirvede yer alıyor. Norveç iki, ilk turnuvanın galibi İsveç ve son şampiyon Hollanda da birer kez kupayı kaldırdı. Almanya’dan Inka Grings ve Birgit Prinz ise attıkları 10’ar gol ile turnuva tarihinin en golcü isimleri. 

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda gruplar:

A Grubu: İngiltere, Norveç, Avusturya, Kuzey İrlanda

B Grubu: Almanya, İspanya, Danimarka, Finlandiya

C Grubu: Hollanda, İsveç, İsviçre, Portekiz

D Grubu: Fransa, İtalya, Belçika, İzlanda

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.