Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan başladı: İngiltere, Avusturya’yı tek gol ile geçti

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (6 Temmuz) oynanan İngiltere-Avusturya karşılaşması ile başladı. Ev sahibi İngiltere, rakibini Beth Mead’in attığı gol ile 1-0 mağlup etti. 

İngiltere’den üç puanlı başlangıç

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (6 Temmuz) başladı. 1984’ten bu yana yapılan turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. Turnuvanın açılış karşılaşmasını Old Trafford Stadyumu’nda oynayan “Üç Aslanlar”, Avusturya ile kozlarını paylaştı.

Turnuvanın favorilerinden İngiltere, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Avusturya’yı Beth Mead’in 16. dakikada attığı gol ile 1-0 mağlup ederek Avrupa Şampiyonası’na üç puan ile başladı. 

Beth Mead’in İngiltere’ye galibiyeti getiren golü:

https://twitter.com/WEURO2022/status/1544804911082266625?s=20&t=4UX0zHW1fcsSesHTlK3KyQ

İngiltere-Avusturya karşılaşmasında maçın oyuncusu, İngiltere’nin 10 numarası Georgia Stanway seçildi. 

İngiltere ile Avusturya arasında oynanan maçta turnuvanın seyirci rekoru kırıldı.

Turnuvaya üç puan ile “Merhaba!” diyen İngiltere, grubundaki ikinci maçında Norveç’i konuk edecek. Avusturya ise Kuzey İrlanda ile kozlarını paylaşacak. 

Bu akşam saat 22.00’de Norveç-Kuzey İrlanda maçı oynanacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.