Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Bağımsızlık Günü saldırısı: Saldırganın ikinci bir saldırı planladığı ortaya çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Illinois eyaletindeki Highland Park’ta düzenlenen 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarına çatıdan tüfekle ateş açarak yedi kişiyi öldüren ve 30 kişinin yaralanmasına sebep olan Robert E. Crimo’nun bir başka saldırı daha düzenlemek için plan yaptığı belirtildi.

Polis, 21 yaşındaki saldırgan Robert E. Crimo’nun 4 Temmuz’daki saldırının ardından Wisconsin’e gittiğini ve Wisconsin’deki 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamasına saldırmayı planladığını belirtti.

Öte yandan saldırganın, dün görülen ilk duruşmasında suçunu itiraf ettiği bilgisi de kamuoyu ile paylaşıldı. Yargıç, Crimo’nun şartlı tahliye olmaksızın tutuklu kalmasına ve baronun Crimo’ya bir avukat atamasına karar verdi.

Savcılar duruşmada saldırganın olay yerinden uzaklaştığı ve tüfeğini attığı anların güvenlik kameralarına yansıdığını ve daha sonra annesine ait arabayı alıp 240 km kuzeye doğru yola çıktığını anlattı.

Robert E. Crimo

Yedi kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren 22 yaşındaki Robert E. Crimo, topluma karşı işlediği cinayetlerin yanı sıra, kalabalığın üzerine çatıdan tüfekle 70 el ateş etmek ve daha sonra kadın kılığına girerek kaçanların arasında dolaşmak ile suçlanıyordu.

Crimo’nun saldırıda kullandığı tüfeği yasal yollar ile aldığını düşündüklerini belirten yetkililer, daha önce zanlının yasal yollardan beş adet ateşli silah satın aldığını da açıklamıştı.

İntihar girişiminde bulundu, aile üyelerini öldürmek ile tehdit etti

Yetkililer, saldırganın beş ay önce intihar girişiminde bulunduğu bilgisini de kamuoyu ile paylaştı. Öte yandan Covelli, saldırganın evine bir şikayet üzerine Eylül 2019’da baskın yapıldığını ve evdeki bir aile üyesinin kendilerine “Hepimizi öldürmekle tehdit etti” dediğini anlattı. Baskın sonucunda Crimo’ya ait 16 bıçak, bir hançer ve bir kılıca el konulduğu fakat saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.