Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadir Şeker için tahliye kararı verildi

Konya’da, Ayşe Dırla’ya şiddet uygulayan Özgür Duran’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Kadir Şeker’in bugün (7 Temmuz) tahliyesine karar verildi.

Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Şubat 2020’de Ayşe Dırla’ya şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemeye çalışırken ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Kadir Şeker için bugün (7 Temmuz) tahliye kararı verdi.

Şeker, Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmış ve kendisine “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verilmişti. Şeker’in cezası daha sonra “iyi hal” indirimiyle 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şeker’in avukatlarının itirazının ardından dosya Yargıtay’a taşınmış; Yargıtay, 12 yıl 6 ay hapis cezası verilen Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmetmişti.

5 Temmuz’da tekrar yargılanan Şeker’in cezası 10 yıl 10 aya indirilmiş, tutukluluk halinin devamına karar vermişti.

Mahkemede savunma yapan Şeker, “Ben oraya kadının yardıma ihtiyaç duyduğunu düşündüğüm için gitmiştim. Bıraksaydı, evime gidecektim. Yanından uzaklaşmışken maktul bana saldırdı, boğazıma sarıldı. O an bilincimi kaybedeceğimi düşündüm. Olay nedeniyle pişman ve üzgünüm. Tahliyemi talep ediyorum” demişti.

Şeker’in avukatlarının karara itiraz etmesi üzerine, dosya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme de itirazı kabul ederek Şeker’in tahliye olmasına hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.