Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekonomik krizin yaşandığı Sri Lanka’da protestocular başkanlık konutunu bastı, Devlet Başkanı Rajapaksa kaçtı

Derin bir ekonomik krizin yaşandığı ve protestoların aylardır sürdüğü Sri Lanka’da protestocular başkanlık konutunu kuşattı. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa konutu terk ederek kaçtı.

AFP’nin haberine göre, ekonomik kriz nedeniyle hayat şartlarının ağırlaştığı Sri Lanka’da, başkent Colombo’da uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen protesto gösterileri düzenleniyor.

Sri Lanka medyasının aktardığı habere göre, protestocular kaçan Devlet Başkanı Rajapaksa’nın konutunu bastı.

Savunma kaynakları, protestocuların konutunun etrafını sarması üzerine Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın kaçtığını duyurdu.

Facebook’ta canlı yayınlanan videolarda, Rajapaksa’nın konutu içinde yüzlerce protestocunun bayrak salladığı, odaları bastığı ve Rajapaksa karşıtı sloganlar attığı görüldü.

Reuters’a konuşan hastane kaynakları, protestolarda ikisi polis, en az 21 kişinin yaralandığını söyledi.

AFP haber ajansına konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi Devlet Başkanı Rajapaksa’nın hükümet binasını terk ettiği ve nerde olduğunun bilinmediğini aktardı.

Sri Lanka Merkez Bankası (CBSL), rekor seviyeye ulaşan yurt içi enflasyonla mücadele etmek ve temel talep artışını kontrol altına almak amacıyla geçen perşembe (7 Temmuz) faiz oranlarını bir puan artırdığını açıklamıştı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa da ekonomik krizle mücadele eden ülkesine kredi desteği talep etmek için geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.