Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Oğuz Işık ile “Eşitsizlikler Kitabı” üzerine söyleşi

Alphan Telek, konuğu Prof. Dr. Oğuz Işık ile İletişim Yayınları’ndan yeni çıkan “Eşitsizlikler Kitabı: 2000’ler Türkiye’sinde Gelir, Tüketim ve Değişim” adlı kitabını konuştu.

Programın ilk bölümünde eşitsizliklerin nasıl anlaşılması gerektiği ve neden önemli olduğu tartışılırken Işık, eşitsizliklerin son dönemde Türkiye’de giderek daha görünür hale geldiğini, özellikle koronavirüs salgını dönemi ve sonrasında eşitsizliklerin somutlaştığını vurguladı.

Eşitsizliklerin tüketim kalıplarını da etkilediğini belirten Işık, edinilmesi daha ucuz olan şekerin yoksul kesimler tarafından bir açlık kesici olarak görüldüğünü söyledi ve bu durumun sağlık alanında da eşitsizlikler yarattığına dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.