Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor: Belçika ile İzlanda yenişemedi – Fransa, İtalya’yı farklı geçti

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (10 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. D Grubu’nda Belçika ile İzlanda sahadan 1-1’lik eşitlik ile ayrılırken, Fransa İtalya’yı 5-1 mağlup etmeyi başardı. 

Belçika ile İzlanda yenişemedi

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. D Grubu’nda heyecan dün (10 Temmuz) başladı. Günün ilk maçında Belçika ile İzlanda, Academy Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Müsabakanın 33. dakikasında Bjoerg Porvaldsdottir ile penaltı vuruşundan faydalanamayan İzlanda, 50. dakikada ise öne geçti. Porvaldsdottir, kaçırdığı penaltının ardından Belçika filelerini sarsarak kendini affettirdi. Ancak İzlanda’nın gol sevinci kısa sürdü. 67. dakikada sahneye çıkan Justine Vanhaevermaet, penaltıdan fileleri sarsarak maçın skorunu belirleyen isim oldu. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Belçika-İzlanda karşılaşmasında maçın oyuncusu, İzlanda’dan Sveindis Jónsdóttir seçildi. 

Fransa, İtalya’yı sahadan sildi

D Grubu’nun ikinci maçında Fransa ile İtalya karşı karşıya geldi. AESSEAL New York Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta turnuvanın favorilerinden Fransa, rakibine sahayı adeta dar etti. Corinne Diacre’nin öğrencileri, İtalya’yı Grace Geyoro (3), Katoto ve Cascarino’nun attığı goller ile 5-1 mağlup etmeyi başardı. İtalya’nın maçtaki tek golünü Piemonte kaydetti. 

Belçika, grubun ikinci maçında Fransa ile karşı karşıya gelecek. İzlanda ise İtalya ile kozlarını paylaşacak. 

Grace Geyoro, Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası tarihinde ilk yarıda üç gol atan ilk isim oldu.

https://twitter.com/WEURO2022/status/1546227129687461891?s=20&t=1xdACAj9h-k6u-jlfcck0g

Fransa-İtalya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Fransa’dan Grace Geyoro seçildi.

https://twitter.com/WEURO2022/status/1546242424929980422?s=20&t=1xdACAj9h-k6u-jlfcck0g

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda bugün (11 Temmuz) Danimarka-Finlandiya ve Almanya-İspanya karşılaşmaları oynanacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.