Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor: Avusturya, turnuvadaki ilk galibiyetini aldı – İngiltere, Norveç’i 8-0 yendi

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (11 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. A Grubu’nda Avusturya Kuzey İrlanda’yı 2-0, İngiltere ise Norveç’i 8-0 mağlup etmeyi başardı. 

Avusturya, turnuvadaki ilk galibiyetini aldı 

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. A Grubu’nda ikinci hafta heyecanı, dün (11 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Turnuvanın ilk maçında sahadan mağlubiyet ile ayrılan iki takım Avusturya ile Kuzey İrlanda, St. Mary’s Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Avusturya, rakibini Katharina Schiechtl ve Katharina Naschenweng’in attığı goller ile 2-0 mağlup etti. Irene Fuhrmann’ın ekibi, böylelikle turnuvadaki ilk galibiyetini aldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Avusturya-Kuzey İrlanda karşılaşmasında maçın oyuncusu, Avusturya’dan Barbara Dunst seçildi. 

İngiltere, Norveç’i hezimete uğrattı

Turnuvanın ev sahibi İngiltere, ikinci hafta maçında Norveç’i konuk etti. The American Express Community Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Üç Aslanlar damga vurdu. Maçın ilk düdüğünden itibaren oyunun kontrolünü eline alan İngiltere, bu turnuvayı daha önce iki kere kazanan Norveç karşısında adeta gövde gösterisi yaptı. Sarina Glotzbach’ın öğrencileri, Norveç’i Georgia Stanway, Lauren Hemp, Ellen White (2), Beth Mead (3) ve Alessia Russo’nun golleri ile 8-0 mağlup etmeyi başardı. 

Karşılaşmasının özet görüntüleri:

Avusturya’nın ardından Norveç’i de rahat geçen İngiltere, ikinci hafta sonunda topladığı altı puan ile çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. 

https://twitter.com/WEURO2022/status/1546603326703288321?s=20&t=dDnTjQXYq9Y55_wj9SGPtQ

İngiltere, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde bir maçta 8 gol atan ilk takım oldu. 

İngiltere-Norveç karşılaşmasında maçın oyuncusu, İngiltere’den Beth Mead seçildi. 

A Grubu’nda ikinci hafta sonunda oluşan puan durumu:

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda bugün (12 Temmuz) Danimarka-Finlandiya ve Almanya-İspanya karşılaşmaları oynanacak.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler