Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu “Ödemeyin” demişti | KYK borçları için düzenleme sinyali

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) geri ödemeli kredi alan öğrencilerin kredi borçları enflasyon ile birlikte katlanarak artmaya devam ediyor. Birçok öğrenci sosyal medya üzerinden borç dekontlarını paylaştı ve hükümete tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlere faizli KYK borçlarını ödememe çağrısı yaparken, hükümetten düzenleme sinyali geldi.

KYK borçlarına ilişkin tartışma sürüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borçlarına yönelik açıklama yaptı.

Borçların kabinede ele alınacağını belirten Kasapoğlu, “Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu etraflıca gençlerimizle, kamuoyumuzla paylaşacak” dedi.

Kılıçdaroğlu “Ödemeyin” demişti

Sosyal medya hesabından gençlere seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” paylaşımında bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.