Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Baran: “’Salgın bitti’ algısı ve bayramlaşma pozitif test oranını yüzde 60’lara çıkardı”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre koronavirüs vakalarında ciddi artışlar yaşanırken, Diyarbakır’da, “salgın bitti” algısı ve bayramlaşma ile birlikte vaka sayasında ciddi artışlar olduğu belirtildi. Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Baran, testlerin yüzde 60’ının pozitif çıktığını söyledi. Yetkililere göre ise vaka artışı henüz hastaneye yatışlara yansımadı.

Diyarbakır’da koronovirüs vaka sayısında hızlı bir artış yaşanıyor. Koronavirüs servislerini kapatan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihtiyaç duyulması halinde servisleri yenden açmak için hazırlık yaptığı öğrenildi. Dicle Üniversitesi Hastanesi, koronavirüs şüphesi ile başvuranları koronavirüs birimlerini kapattığı için Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ederken, gönüllülük esasına bağlı yapılan testlerdeki artış uzmanları korkutuyor.

“260 kişi test yaptırmış, bunun 150’si pozitif”

Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Baran, test sonuçlarının pek içi acıcı olmadığını belirterek, “İki gün önceki verilere bakıldığında 260 kişi test yaptırmış, bunun 150’si pozitif çıkmış. Bayram süresinde günlük 500-600 test yapılmış. Tabii gönüllülük esasına bağlı yapıldığı için test sayısı şimdilik az görünüyor. Şu anki artış özellikle hastanelerin acil servis ile 112 servisini zorlamaya başladı. Kovid bitti algısı ve ardından gelen bayramlaşma ile birlikte süreç bir pike doğru gidiyor. Özellikle cezaevlerinde de vakalarda ciddi artış olduğu yönünde bilgiler bize geliyor” diye konuştu.

“Aşıya ciddi bir rağbet yok”

Ulaştığımız yetkililer ise vaka sayılarındaki artışı doğruladı ancak bu durumun şu anda hastaneye yatışlara yansımadığını söyledi. Yetkililer, daha önce açtıkları koronavirüs servislerini kapattıklarını ve gerek duyulması halinde yeniden bu servisleri açacaklarını vurgulayarak, “Diyarbakır’da yapılan testlerdeki artışın sonucu bir haftaya kadar belli olur. Şu anda gribal enfeksiyon gibi seyrediyor. Bu artışa karşı aşı tanımlamaları yapılmasına rağmen aşıya ciddi bir rağbet olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.