Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’dan Almanlara çağrı: “Hiçbir Alman burada üşümeyecek”

Yunanistan, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından artan enerji fiyatları ve enflasyondaki yükseliş nedeniyle zorlu bir kış dönemi geçirmeye hazırlanan Almanya halkına “Kışı Yunanistan’da geçirin” diyerek seslendi.

Avrupa’da yükselen enflasyon ve Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından enerji fiyatlarındaki artışın altını çizen Yunan yetkililer, Almanya vatandaşlarını kışı Yunanistan’da geçirmeye davet etti.

Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, Bild gazetesine verdiği demeçte, Almanya vatandaşlarına “Biz burada sizi bekliyoruz” dedi ve ekledi:

“Kışı Akdeniz ikliminde, Yunan misafirperverliği, ılıman bir hava ve üst düzey hizmet kalitesi ile geçirmek isteyen Alman emeklileri ağırlamak biz Yunanlar için büyük bir mutluluk olacaktır.”

Girit Adası’ndaki Hanya kentinin belediye başkanı Panagiotis Simandirakis de Almanlara krizlerden uzak bir yaşam vaat etti. Hanya’nın krizlerden uzak yaşamak isteyenler için çok uygun bir yer olduğunu ve adadaki evlerde kalorifer kullanmaya ihtiyaç olmadığını belirten Simandirakis, “Hiçbir Alman Yunanistan’da üşümeyecek” diye konuştu.

Kaynak: DW, Bild

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.