Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batman’da sağlık çalışanlarına saldırı: Kapıya yaslanarak kurtuldular

Batman’da Beşiri Devlet Hastanesi acil servisine sıra numarası almadan girmeye çalışan hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Güvenlik görevlileri ile hastane çalışanları kapıya yaslanarak kurtuldu. Mardin’de de hasta yakınları acil servis önünde hasta yakınları güvenlik görevlisini darbetti.

Olay, Batman’ın Beşiri ilçesinde devlet hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre hastanenin acil servisine gelen hasta yakınları sıra beklemeden acil servis odasına girmek istedi. Sağlık çalışanlarının uyarıları üzerine tartışma yaşandı. Güvenlik görevlileri hasta yakınlarını dışarı çıkardı. Bu sırada hasta yakınları kapıyı zorlayarak açmaya çalıştı. Sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri kapıya birlikte yaslanarak içeri girmelerine engel oldu. Sağlık çalışanları hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Çalışanları Hak Ve Mücadele Derneği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek,” Ülkenin her yanından her gün şiddet görüntüleri geliyor! Can güvenliğimiz yok. Korkuyoruz. Bizleri bu şehir eşkıyalarından kim koruyacak @drfahrettinkoca? Hiç Utanmanız yok mu?” diye sordu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise “Şimdi de Batman Beşiri Devlet Hastanesi! Sağlık emekçilerinin can güvenliği kaygısı olmadan sağlık hizmeti üreteceği koşulların sağlanması için yetkilileri görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz! AARTIK YETER! #SağlıktaŞiddetSonaErsindenildi.

Mardin’de hasta yakınları güvenlik görevlisini darp etti

Mardin’de de acil servis önünde hasta yakınları güvenlik görevlisini darbetti. Nusaybin Devlet Hastanesi Acil Servisi önüne araçlarını park eden hasta yakınları, aracın plakasının fotoğrafını çeken güvenlik görevlisini saldırdı. “Beyaz kod” verilmesi üzerine olay yerine gelen polis, güvenlik görevlisi N.G.’nin şikayeti üzerine hasta yakınlarını gözaltına aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.