Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Danimarka’da bir eğlence parkında roller coaster raydan çıktı: 14 yaşındaki bir çocuk yaşamını yitirdi

Danimarka’nın Aarhaus kentindeki bir eğlence parkındaki rollar coaster’ın arka kısmının raylardan çıkması sonucu 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Kazada 13 yaşındaki bir çocuk ise elinden yaralandı.

Danimarka’nın ikinci büyük şehri Aarhaus kentindeki Tivoli Friheden Lunapark’ındaki bir roller coaster’ın arka kısmının raylardan çıkması sonucu meydana gelen kazada 14 yaşındaki bir çocuk hayatını yaşamını yitirdi. Polis, 13 yaşındaki bir çocuğun da elinden yaralandığını açıkladı.

Lunaparkın müdürü Henrik Ragborg Olsen, TV2’ye verdiği demeçte, roller coaster’ın arka kısmındaki iki koltukta bulunanların vagonun altında asılı kaldığını söyledi.

Tivoli Friheden Lunaparkı

Kaza esnasında üç çocuğuyla birlikte lunaparkı ziyaret eden bir veli, yerel Arhus Stiftstidende gazetesine verdiği demeçte, büyük bir patlama meydana geldiğini ve roller coaster’ın arka kısmının diğer parçalardan ayrıldığını anlattı.

Kazanın ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eğlence parkının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Cobra adı verilen 400 metre uzunluğundaki roller coaster’ın hızı saatte 70 kilometreye ulaşıyordu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.