Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi’nde üst üste dördüncü kez yarı finalde

A Milli Kadın Voleybol takımı çeyrek final mücadelesinde Tayland’ı 3-1 mağlup ederek Milletler Ligi’nde üst üste dördüncü kez yarı finale yükseldi. Filenin Sultanları’nın yarı finaldeki rakibi ise İtalya oldu.

Final etabının Türkiye’de düzenlendiği Millet Ligi çeyrek finalinde Tayland’ı 3-1 geçen Ay-Yıldızlı ekip üst üste dördüncü kez yarı finale yükseldi. 

Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya iyi başlayamayan Filenin Sultanları, dengeli geçen ilk setten 25-23’lük skorla mağlup ayrılarak setlerde 1-0 geri düştü. İkinci sette ise toparlanan milliler, oyuna ağırlığını koyarak setten 25-15’lik skorla galip ayrılarak karşılaşmayı dengeledi. Üçüncü sette ise skor dengede giderken Hande Baladın’ın etkili oyunu ile üst üste sayıları hanesine yazdıran Ay-Yıldızlılar seti 25-18’lik skorla kazanarak durumu 2-1’e getirdi. Başa baş giden dördüncü sette ise son anlarını iyi oynayan Filenin Sultanları, setten 25-21’lik skorla galip ayrılarak maçı da 3-1 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı. 

A Milli Kadın Voleybol takımımızda, kaptan Eda Erdem ve Ebrar Karakurt kaydettikleri 17’şer sayı ile galibiyette önemli rol oynarken, Zehra Güneş 14, Saliha Şahin ve Hande Baladın da 10’ar sayı kaydetti. Tayland’da ise karşılaşmanın en skorer ismi Kongyot Ajcharaporn’un 21 ve Moksri Cahtcu-on’un 16 sayısı yeterli olmadı. 

Filenin Sultanları yarı finalde İtalya ile eşleşti. 16 Temmuz’da Ankara Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15:00’te başlayacak.

Final etabı ikinci gününden geriye kalan renkli görüntüler:

https://twitter.com/TVForgtr/status/1547685277543452674?s=20&t=iFZSgJ_uAjGvrlTx6DA2Hg

Karşılaşma sonrası kaptan Eda Erdem ve pasör Cansu Özbay’ın açıklamaları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.