Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NASA’dan yeni görüntüler: Jüpiter ve uyduları aynı karede

Evrenin en derin ve en net fotoğraflarını paylaşan Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), bu sefer de Jüpiter ve uyduları Europa, Thebe ve Metis’in görüntülerini paylaştı.

Yayınladığı milyarlarca yıl öncesine ait fotoğraflarda evrenin sırlarını ortaya çıkaran NASA, bu kez de uzaya fırlatılan gelmiş geçmiş en güçlü teleskop olan James Webb Uzay Teleskobu’nun yakaladığı yeni görüntüleri paylaştı.

Görüntülerde Jüpiter ve Jüpiter’in uyduları Europa, Thebe ve Metis‘in görüntüleri yer aldı.

İzleyin: Evrenin sırları | #JamesWebb Uzay Teleskobu’nun gözünden fotoğraflar

NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi’ndeki yöneticilerden Stefanie Milam, Jüpiter ve uydularının görüntüleri ile ilgili şunları kaydetti:

“Her şeyi bu kadar net gördüğümüze ve ne kadar parlak olduklarına inanamadım. Güneş sistemimizde bu tür nesneleri gözlemlemek için sahip olduğumuz yetenek ve fırsatı düşünmek gerçekten heyecan verici.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.