Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nazmi Arıkan cinayeti: Katil zanlısı Akçekaya’nın İmamoğlu’nu sosyal medyadan tehdit ettiği ortaya çıktı

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın sahibi Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan Tokatspor Başkanı Ufuk Akçekaya’nın, Arıkan’dan 30 milyon dolar alacağı olduğunu iddia ederek, “Çanakkale’de kalıyor. Kafasına silah dayayıp parayı alacağım” dediği ortaya çıktı. Arıkan cinayetinin zanlısı Akçekaya’nın, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da sosyal medyada yayınladığı videolarla tehdit ettiği, telefonuna tehdit mesajları gönderdiği, hatta evine kadar gittiği belirlendi. İmamoğlu’nun iki kez şikayetçi olduğu Akçekaya hakkındaki soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

Nazmi Arıkan

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın sahibi Nazmi Arıkan (69) ve şoförü Şerif Eker’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Halk Tv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, katil zanlısı Ufuk Akçekaya’nın (48) bıçaklanmasıyla ilgili dört sanığın yargılandığı davada cinayete ilişkin önemli ipuçları yer aldı. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 26 Nisan’da görülen duruşmada mahkeme, sanıklara beşer yıl hapis cezası verdi.

Ufuk Akçekaya

Tokatspor için destek istedi

Dava dosyasına göre kendisini MİT’çi olarak tanıtan Ahmet Aslan, Ufuk Akçekaya ile sanık Tolga Temiz aracılığı ile tanıştığını söyledi. Akçekaya’nın, Tokatspor’un ligden düşmemesi için kendilerinden yardım istediğini öne süren Aslan, “İlerleyen süreçte Ufuk Akçekaya ile samimiyetim arttı. Bu süreçte bana ailevi sıkıntılarından söz etti. Ben kendisine maddi destekte bulundum. Benim dışımda Tolga Temiz de maddi yardımda bulundu” dedi.

“Kafasına silah dayayıp parayı şirket hesabına alacağını söyledi”

Ahmet Aslan ifadesinin devamında şunları söyledi: “Bana, Nazmi Arıkan’ın kendisine 30 milyon dolar borcu olduğunu söyledi. Arıkan’ın Çanakkale’de bulunduğunu söyledi. Arıkan borcunu ödemediği için, kafasına silah dayayıp parayı şirket hesabına alacağını söyledi.”

Arıkan, “Borcum yok, alacaklıyım” demiş

Ahmet Aslan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde verdiği ifadede, Akçekaya’nın sözlerine itibar etmediğini belirterek “Hatta Nazmi Arıkan’a ulaşıp kendisi ile de görüştüm. Kendisi bana, borcu olmadığını, alacağının olduğunu söyledi” diye konuştu.

İmamoğlu iki kez suç duyurusunda bulunmuş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Nazmi Arıkan cinayetinin katil zanlısı Ufuk Akçekaya hakkında iki kez şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Akçekaya’nın İmamoğlu’nu da sosyal medyada yayınladığı videolarla tehdit ettiği, telefonuna tehdit mesajları gönderdiği, evine kadar gittiği öğrenildi. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin haberine göre, İmamoğlu’nun avukatları, Akçeyaka hakkında iki kez şikayetçi oldu. İlk şikayet İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat tarafından 2021 yılının Mayıs ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakaret ve iftira iddiasıyla yapıldı.

Suç duyurusunda, Akçekaya’nın Tokatspor FK resmi Instagram hesabından paylaştığı videoda İmamoğlu’nun “FETÖ’nün kripto kasası olduğuna ve terör örgütünün planı dahilinde kurulan bir sistemin başında bulunduğuna yönelik gerçeğe aykırı somut olgu isnadında bulunduğu” ve bunları CİMER’e yazarak İmamoğlu hakkında soruşturma açılmasını amaçladığı belirtildi.

Şikayet dilekçesinde, dayanaksız suç isnatları nedeniyle Akçekaya hakkında dava açılması talep edildi. Konuyu ilişkin soruşturma hâlâ devam ediyor, açılan bir dava bulunmuyor.

İmamoğlu’nun avukatları ikinci şikayeti de 18 Mart 2022’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptı. Akçekaya hakkında “hakaret, tehdit, iftira, kişilerin huzur ve sükûnu bozma” suçlamalarında bulunuldu. Suç duyurusunda, Akçekaya’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda; İmamoğlu’nun siyasi bir suikast planlayarak ülkeyi erken seçime götürmek istediğini, bu nedenle silahlı suikast yapması için kendisini zorladığını söylediği aktarıldı.

Akçekaya’nın 18 Ekim 2021 günü İmamoğlu’nun evine gittiğini ve video çekimleri yaptığı, suikastı gerçekleştirmemesi üzerine de aynı gün saat 16.00’da İmamoğlu’nun kendisini Etiler’de bıçaklattığını ve buna ilişkin belgeleri yayımlayacağını söylediği belirtildi. Suç duyurusunda ayrıca, Akçekaya’nın İmamoğlu’nun kişisel telefon numarasına tehdit ve hakaret mesajları gönderdiğine yer verildi. Bu soruşturma da devam ediyor.

Katil zanlısı Akçekaya’yı çiftliğe götüren taksici konuştu: “Sakindi

Katil zanlısı Akçekaya’yı çiftliğe götüren taksi şoförü Ayhan Kütükçüler, DHA’ya konuştu. Kütükçüler, zanlının kendisine internet üzerinden numarasını bulup ulaştığını belirterek, şunları anlattı: “Beni aradı. Eceabat’tan almamı istedi. Gelibolu minibüsüyle Eceabat’ın Kilitbahir kavşağından saat 20.00’de aldım. Üzerinde siyah bir tişört ve siyah bir pantolon vardı. Bir kol çantası taşıyordu. Sakindi. Daha önce de ilçeye geldiğini söyledi. Olay yerine gitmek istediğini söyledi. Bigalı, Kumköy ve Yolağzı’ndan sonra olayın olduğu Karainebeyli Köyü’ne ulaştık. Köyü bir kilometre geçtikten sonra hayvan çiftliğinin orada indi. 205 TL taksi ücretini verdi. Sabah da Muğla’nın Bodrum ilçesine gitmek istediğini, ne kadar tutacağını sordu. ‘4 bin 500 TL tutar’ dedim. Kabul etti, sabah onu Bodrum’a götürmek üzere sözleştik. Ben ayrıldım. Ancak gece tekrar aradı, 23.45’te yanına gittim. Bodrum’a değil, Gelibolu’ya gitmek istediğini söyledi. Saat 00.24’te Gelibolu garajına götürdüm. 520 TL tuttu. Cebinde 460 TL olduğunu söyledi. Helalleştik, ayrıldı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.