Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nazmi Arıkan ve şoförünün öldürüldüğü cinayette yeni ayrıntılar: Katil zanlısı Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya’nın cinayetten saatler sonra canlı yayın yaptığı ortaya çıktı

Eğitimci Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker’in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan katil zanlısının Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu ortaya çıktı. Cinayetten saatler sonra sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Akçekaya, Fatih Sultan Mehmet Türbesi ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu CİMER’e kendisinin şikayet ettiğini söylemişti. CİMER ise Akçekaya’yı yalanlamıştı.

Fen Bilimleri Dershaneleri’nin sahibi Nazmi Arıkan ile şoförü Şerif Eker’in Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Çifte cinayetle ilgili gözaltına alınan katil zanlısının Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya olduğu ortaya çıktı.

Yapılan ilk incelemede Arıkan’ın vücudunda 62, Eker’in vücudunda ise 38 bıçak darbesi tespit edildi.

Tokatspor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda eğitim kurumları sahibi Ufuk Akçekaya’nın Arıkan’ın çiftliğine cinayetlerden birkaç saat önce otobüsle geldiği, Arıkan ile arasında geçmişteki bir “alacak-verecek” meselesi nedeniyle husumet olduğu, cinayetlerin ardından da taksi ve otobüs kullanarak başka bir ile kaçtığı belirlendi.

Cinayetten saatler sonra canlı yayın

Halk Tv’de yer alan habere göre; Ufuk Akçekaya’nın olay sabahı sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı ortaya çıktı. “Nazmi Arıkan kurban seçilmiştir. Fakat beni bıçaklaması için adamlar tutmuştur” diyen Akçekaya, canlı yayında şunları söyledi: “Nazmi Arıkan olayı müthiş bir kumpastır. 18 Ekim 2021’de ben bıçaklandım. Beni bıçaklayan şahıslar Nazmi Arıkan ve A.Ç. bağlantılı şahıslardı. Bu kişiler, bıçaklama olayı nedeni ile geçen 21 Nisan’da beş yıl ceza aldılar. Bu kişiler ceza alınca, sabıkaları da olduğu için panik oldular. Olayın içinde 9-10 kişi var. Olaydan sonra bana garip garip mesajlar atanlar var. Ölmüş gitmiş adam ne yapalım. Olay çok büyük bir olay. Adi bir öldürme olayından ziyade ülkede kaos olması amaçlanıyor.” 

Akçekaya, altı dakikaya yakın süren yayının sonunda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına hazırlanmış bir Tokatspor formasını ekrandan gösterdi.

İmamoğlu’nu CİMER’e şikayet ettiğini öne sürmüştü

Ufuk Akçekaya, Fatih Sultan Mehmet Türbesi ziyaretinde ellerini arkadan bağladığı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu CİMER’e kendisinin şikayet ettiğini söylemişti. CİMER Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar ise “Bu kişinin CİMER kayıtlarında böylesi bir başvurusu söz konusu değildir” açıklamasını yapmıştı.

Akçekaya’nın fotoğraf albümü

Akçekaya’nın, Instagram hesabında Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner ile de çok sayıda fotoğraf karesi ve videosu bulunuyor. İkilinin, telsizli sirenin denemesine ilişkin videosu da Akçekaya’nın Instagram hesabında yer alıyor. Akçekaya, Uzuner’in Kavacık’taki merkez ofisine gidiş geliş anlarına dair videoları da söz konusu. Akçekaya, 14 Şubat 2022’deki yayınında “Orhan Uzuner’i ziyaret ettim. Desteğini aldım Orhan abinin. Bekleyin bizi” diyor.

Akçekaya’nın hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan ancak protestoların ardından görevden alınan alınan Melih Bulu, Fatih Terim, Yılmaz Vural, Fikret Orman, Acun Ilıcalı, Mustafa Sandal, Cem Yılmaz, Ahmet Özhan ile fotoğrafları da yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.