Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Alkollü araç kullanırken 13 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu tutuklandı

Batman’ın Gercüş ilçesi Kaymakamı Server Sinanoğlu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kaymakamlığa ait araçla kaza yaparak 13 yaşındaki Muhammed Çelik’in ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden oldu. Alkollü oluğu belirlenen ve aracında bira şişeleri bulunduğu belirtilen Kaymakam Sinanoğlu tutuklandı. Kazada yaşamanı yitiren Muhammed Çelik’in Diyarbakır’da Suffe Medresesi öğrencisi olduğu öğrenilirken Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Batman-Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu dün (15 Temmuz) kendisine tahsis edilen kaymakamlığa ait resmi plakalı makam aracıyla Diyarbakır’a gitmek için tek başına yola çıktı. Sinanoğlu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinin Akpınar Mahallesi’nde önce karşıdan karşıya geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammed Çelik’e, ardından kırmızı ışıkta bekleyen başka bir araca çarptı. Hastaneye kaldırılan Muhammed Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer araç sürücüsü ise tedavi altına alındı.

Kaymakam alkollü çıktı

Görgü tanıklarının ifadelerine göre Serveroğlu, kaymakamlığa ait aracı hızlı kullanıyordu. Yapılan test ve muayenede Serveroğlu’nun alkollü olduğu belirlendi ve aracında bira şişeleri olduğu belirtildi. Bismil Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Kaymakam Server Sinanoğlu, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak”, “alkollü araç kullanarak kasten trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçlarından tutuklandı.

Diyarbakır Valisi Su taziyeye gitti

Sinanoğlu’nun ölümüne neden olduğu 13 yaşındaki Muhammed Çelik’in Diyarbakır’da Suffe Medresesi’nde öğrenci olduğu öğrenildi. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bugün (16 Temmuz) Bismil Kooperatif Mahallesi’nde Muhammed Çelik için kurulan taziyeyi ziyaret etti ve aileye başsağlığı dileğinde bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.