Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Atletizm Şampiyonası: Gotytom Gebreslase, altın madalyaya rekor derece ile koştu

Dünya Atletizm Şampiyonası kadınlar maratonunda Etiyopyalı atlet Gotytom Gebreslase, altın madalyayı kazanırken şampiyona rekorunu da kırdı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinin Eugene şehrinde düzenlenen 18. Dünya Atletizm Şampiyonası’nın dördüncü günündeki kadınlar maraton mücadelesinde Etiyopyalı Gotytom Gebreslase 2 saat 18 dakika ve 11 saniye ile altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar maraton tarihinde büyük bir organizasyonda ilk defa bir sporcu 2 saat 20 dakikanın altına inmeyi başardı. 27 yaşındaki Gebreslase, Britanyalı Paula Radcliffe’in 2005 yılında Helsinki’de kırdığı 2:20:57’lik şampiyona rekorunu da tarihe gömdü. Maratonda gümüş madalya kazanan Kenyalı Judith Korir ve bronz madalyalı İsrailli Lonah Salpeter de Radcliffe’in rekorundan daha iyi bir dereceyle maratonu tamamladı. 

Dünya Atletizm Şampiyonası kadınlar maraton mücadelesinin özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.