Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dalgın kameraman, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 3000 metre engelli koşusu devam ederken parkura girdi

ABD’de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 3000 metre engelli koşusu devam ederken, kadınlar üç adım atlama yarışmasını çeken kameraman atletlerin önüne çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Oregon eyaletinin Eugene şehrinde düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’na bir kameramanın dalgınlığı damga vurdu. Pistte erkekler 3000 metre engelli koşusunun yapıldığı esnada, kadınlar üç adım atlama yarışmasını kaydeden kameraman piste girerek atletlerin önüne çıktı. O anda pistte olduğunun farkına varamayan kameraman, sporcuları da bir an için korkutsa da neyse ki herhangi bir kaza olmadan yarış tamamlandı. 

ABD’li atlet Evan Jager, yürekleri ağızlara getiren o anları “Son ana kadar bizi fark edip ani bir hareket yapacağından endişeliydim. Ama neyse ki hepimiz onu geçene kadar orada olduğumuzu fark etmedi” diyerek anlattı.

Dikkatsiz kameraman yüzünden felaketin eşiğinden dönüldüğü o an:

https://twitter.com/oiselle_sally/status/1549220458502823937?s=20&t=GABuE3B4Edw-0KRNnq3klQ

Erkekler 3000 metre finalinde Faslı Soufiane El Bakkali altın madalyanın sahibi oldu. Etiyopyalı Lamecha Girme gümüş madalya kazanırken, Kenyalı Conseslus Kipruto ise bronz madalyayı elde etti.

Altın madalyalı El Bakkali, “Yarış çok taktikseldi. Aramızda son şampiyon Kipruto gibi çok iyi atletler vardı. Son 400 metre çok güçlüyüm ve bunun için son tura girerken iyi bir pozisyon aldım ve bu benim işime yaradı” dedi. 

Gümüş madalyalı Girme ise “Bugün tempo çok yavaştı. Taktiğim işe yaramadı ve bu bana altın madalyaya mal oldu. Taktiği değiştirmeye çalıştım fakat tempo beni çok fazla sınırladı. Önümüzdeki yıl altın madalya için tekrar geleceğim ve buna hazırlık benim için şimdiden başlıyor” diye konuştu.

Yarışın son anları:

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.