Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın Putin’i beklettiği anlar sosyal medyada gündem oldu: “2020’nin rövanşı mı?”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (19 Temmuz) İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen Astana Zirvesi’ndeki üçlü görüşme öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Görüşme öncesi salona daha erken gelen Putin’in Erdoğan’ı beklediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Görüşme öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile el sıkışmak ve basına poz vermek için salona geldi. Uluslararası kamuoyunda dünya liderlerini bekletmesiyle bilinen Putin’in, kameralar önünde bir dakikalık bir süre boyunca ayakta kalması ve Erdoğan’ı beklediği süre boyunca jest ve mimikleri sosyal medyada gündem oldu.

2020’nin rövanşı mı?

Bu anlar, akıllara 2020 yılında Putin’in Erdoğan ve heyetini Kremlin Sarayı’nda iki dakikaya yakın bekletmesini getirdi. Erdoğan ve heyeti, o dönem Kremlin Sarayı’nda görüşmenin yapılacağı odanın kapısında iki dakika boyunca Rusya liderini beklemişti.

Rus devlet televizyonu da bu görüntüleri televizyonda yayınlamış, o dönem de söz konusu görüntüler sosyal medyada viral olmuştu. Erdoğan ile birlikte Mevlüt Çavuşoğlu, Hulusi Akar, Berat Albayrak ve İbrahim Kalın da bekleyenler arasındaydı.

Kimi uzmanlar, Erdoğan’ın bu hareketini “iki yıl öncesinin intikamını aldığı” yönünde yorumladı.

National News muhabiri Joyce Karam sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Erdoğan’ın Putin’i kameralar önünde beklettiği 50 saniye, Ukrayna savaşının ardından ne kadar çok şeyin değiştiğini gösteriyor” diye yazdı.

Putin bekletmeleriyle ünlü

Dünya liderlerini bekletmesiyle tanınan Putin’in bunu politik bir taktik olarak kullandığını düşünenler de var. Putin’in bu güne dek beklettiği liderler arasında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Papa Francis, eski ABD Başkanı Donald Trump ve eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel de bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.