Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi için sahada: Sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev deplasmanında avantaj peşinde

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda bugün (20 Temmuz) Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Ukrayna’daki savaş sebebiyle Polonya’da oynanacak maç saat TSİ 21.00’de başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe’nin rakibi Dinamo Kiev

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda bu akşam Dinamo Kiev ile kozlarını paylaşacak. Ukrayna’daki savaş sebebiyle Polonya’nın Lodz şehrindeki Miejski Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, TSİ 21.00’de başlayacak. Mücadeleyi, İsveç Futbol Federasyonu’ndan Glenn Nyberg yönetecek. 

Fenerbahçe, Polonya’dan avantajlı dönmek istiyor

Dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus’u göreve getirerek yeni bir sayfa açan Fenerbahçe, 13 yıllık UEFA Şampiyonlar Ligi özlemini dindirmenin peşinde. Sarı Kanarya, bu hedef doğrultusunda ilk olarak Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i saf dışı bırakmak zorunda. 

Fenerbahçe, 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde Lincoln, Willian Arao, Emre Mor, Tiago Çukur, Joshua King ve Bruma’yı kadrosuna kattı. Jorge Jesus önderliğinde Dinamo Kiev karşısına favori olarak çıkacak temsilcimiz, Avrupa kupaları tarihinde rakibini henüz mağlup edemedi. Fenerbahçe, rakibi ile karşılaştığı dört maçta sahadan iki mağlubiyet ve iki beraberlik ile ayrıldı. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları tarihinde Ukrayna takımlarıyla oynadığı sekiz maçın ise sadece birini kazanabildi.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son dört ön eleme turunu (Benfica, Monaco, Shakthar Donetsk, Arsenal) geçmeyi başaramadı. Jorge Jesus ise Şampiyonlar Ligi kariyerinde çıktığı 13 eleme turu maçının sadece ikisini kaybederken (7 galibiyet, 4 beraberlik); yedi eşleşmenin beşinde turu geçmeyi başardı. 

Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev karşısındaki en büyük eksiği, Kim Min Jae olacak. Güney Koreli stoper, yaptığı transfer görüşmeleri nedeniyle Polonya’ya götürülmedi. 

Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev maçı kamp kadrosu:

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında aldığı en unutulmaz beş zafer: 

Dinamo Kiev’de hedef galibiyet

Ukrayna’daki savaş nedeniyle futboldan oldukça uzak kalan Dinamo Kiev, Fenerbahçe’yi yenerek ülkelerine galibiyet hediye etmek istiyor. Ukrayna temsilcisini Türkiye’den de yakından tanıdığımız Mircea Lucescu çalıştırıyor. Tecrübeli Rumen teknik direktör, kariyerinde Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş’ta da görev almıştı. 

Fenerbahçe ile tarihinde oynadığı dört maçı da kaybetmeyen Dinamo Kiev, Türk takımlarını konuk ettiği 10 Avrupa kupası maçının ise sekizinde sahadan mutlu ayrılan taraf oldu. Ancak Ukrayna temsilcisi, Avrupa kupalarında oynadığı son beş maçı da kaybederek kötü bir performansın altına imza attı. 

Mircea Lucescu, kariyerinde Fenerbahçe ile oynadığı 11 resmi maçın sadece dördünü kazanabildi. Lucescu, Fenerbahçe’ye rakip olduğu tek Avrupa kupası eşleşmesinde ise turu geçmeyi başardı (2015-2016 Şampiyonlar Ligi / Shakhtar Donetsk).

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.