Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump’ın ilk eşi Ivana Trump için cenaze töreni düzenlendi

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın ilk eşi ve üç çocuğunun annesi Ivana Trump için cenaze töreni düzenlendi. 73 yaşındaki Ivana Trump, geçen hafta Manhattan’daki evinin merdivenlerinden düşerek hayatını kaybetmişti.

Ivana Trump için New York’taki St. Vincent Ferrer Kilisesi’nde düzenlenen cenaze törenine Donald Trump, eşi Melania ve oğlu Barron ile birlikte katıldı. Törende Ivana’nın çocukları Ivanka, Donald Jr. ve Eric Trump da hazır bulundu.

Kilisede yapılan törene basın mensupları alınmazken, törene katılanlar arasında Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’in babası Charles Kushner, Malezyalı tasarımcı Zang Zoi, sunucu Jeanine Pirro ve George Wayne gibi isimler de yer aldı.

Cenaze töreninde bir konuşma yapmadığı belirtilen Donald Trump, törenden önce kendi sosyal medya platformu Truth Social’da şunları yazdı: “Çok üzücü bir gün. Fakat aynı zamanda harika ve yeni bir hayatın kutlaması.”

Donald Trump ve eşi Melania

Eski Çekoslovakya’da doğan Ivana, Donald Trump ile 1976 yılında bir iş gezisi sırasında New York’ta tanışmış, ertesi yıl evlenmiş ve çiftin Donald Jr., Ivanka ve Eric adına üç çocukları olmuştu. 15 yıl evli kalan çift, 1992 yılında boşanmıştı.

Ivana ve Donald Trump, Met Gala Töreni (1985).

Çift, 1980’li ve 1990’lı yıllarda New York’un önde gelen isimlerindendi ve boşanmaları büyük ilgi toplamıştı. Evlilikleri boyunca Ivana Trump, Manhattan’daki Plaza Hotel’in yöneticiliği dahil olmak üzere Trump Organization’da önemli görevler üstlenmişti. Donald Trump’tan ayrıldıktan sonra ise kendi güzellik ürünlerini piyasaya sürmüştü.

Donald Trump, Ivana’nın ikinci eşiydi. Avusturyalı kayak hocası Alfred Winklmayr ile bu ülkenin vatandaşlığını almak için evlenen Ivana, böylece Çekoslovakya’dan ayrılmıştı.

Ivana Trump, Donald Trump’tan ayrıldıktan sonra iki evlilik daha yapmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.