Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye’den Türkiye’nin olası operasyonu hakkında açıklama: “Türkiye’nin müdahalelerine ve Türkleştirme politikalarına karşıyız”

İran’ın başkenti Tahran’a resmi bir ziyaret düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin Suriye’ye düzenleyeceği askeri operasyon hakkında da açıklamalarda bulunan Mikdad, “Türkiye ve hiçbir diğer ülke, Suriye’ye girmekten kazançlı çıkmaz” dedi.

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, İran’da Suriye konulu Astana Zirvesi’nin yapılmasının ardından kendisinin Tahran’da olmasının gayet doğal olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Astana Toplantısı, Suriye gelişmeleri rotasının savaş ve askeri operasyondan uzaklaşmasına ve sorunların siyasi yöntemle çözülmesine katkı sağladı. Suriye’nin içinde bulunduğu kritik koşullar ve Suriye sınırlarında bir savaşın çıkması olasılığı dikkate alınarak Astana görüşmelerinin Türk yetkililer tarafından dikkate alınmasını umuyoruz.”

Türkiye ve Suriye ekonomisinin gelişmekte olduğunu ve böyle bir dönemde Suriye’nin iç işlerine müdahalenin kötü sonuçları olabileceğini kaydeden Mikdad, “İçişlerine müdahale ve yüz binlerce teröristin Suriye’ye gönderilmesi, bu ilişkileri ve gelişmeyi durdurdu ve bu da ABD ile İsrail’in tam istediği şeydir. Biz kendi egemenlik ile güvenliğimizi savunmaya hazırız ve bundan vazgeçmeyiz” dedi.

“Türkiye’nin müdahalesine karşıyız”

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine düzenleyeceği olası bir askeri operasyon hakkında da açıklamalarda bulunan Faysal, Ankara’nın müdahalesine ve Türkleştirme politikasına karşı olduklarını yineledi:

“Türkiye’nin Suriye topraklarına müdahalesine karşıyız ve Suriye’de yerleşim yerlerinin inşasına ve Türkleştirme politikasına karşı bir duruşumuz var. Fırat’ın doğusunda Suriye askerleri bulunmalıdır. Hiçbir ülkeye Suriye topraklarına girmesi için izin vermeyiz. ABD nasıl petrol ve su gibi kaynaklarımızı yağmalama hakkına sahip olabilir? Suriye halkı da yaptırımlardan dolayı acı çekiyor.”

Kaynak: IRNA

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.