Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı devam ediyor: Almanya, Avusturya karşısında zorlanmadı

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı, dün (21 Temmuz) oynanan Almanya-Avusturya karşılaşması ile devam etti. Turnuva tarihinin en başarılı ülkesi Almanya, rakibini 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Almanya, Avusturya karşısında zorlanmadı

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. Turnuvada çeyrek final heyecanı, dün (21 Temmuz) oynanan Almanya-Avusturya karşılaşması ile devam etti.

Sekiz kez Avrupa’nın en büyüğü olarak turnuva tarihinin en başarılı ülkesi olan Almanya, Brentford Community Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta Avusturya ile kozlarını paylaştı. Avusturya karşısında oldukça rahat bir oyun ortaya koyan Almanya, rakibini Lina Magull ve Alexandra Popp’un attığı goller ile 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. 

Almanya, yarı finalde turnuvanın ev sahibi İngiltere ile karşı karşıya gelecek. 

Almanya-Avusturya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Almanya’dan Klara Bühl  seçildi. 

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı, bugün (22 Temmuz) oynanacak İsveç-Belçika karşılaşması ile devam edecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.