Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DSÖ, maymun çiçeği hastalığı için küresel acil durum ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği hastalığı için küresel acil durum ilan etti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 70’ten fazla ülkede maymun çiçeği virüsünün görüldüğünü duyurdu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya çapında artan maymun çiçeği vakalarına karşı küresel acil durum ilan edildiğini açıkladı. Ghebreyesus, geçen günlerde gerçekleştirilen toplantıdan sonra yaptığı konuşmada, şimdiye kadar dünya genelinde 70’den fazla ülkede, 14 binin üzerinde maymun çiçeği vakası görüldüğünü söylemiş ve artan vakalardan ötürü endişe duyduğunu vurgulamıştı.

“Vakalar üç kat arttı”

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge de, Avrupa’da görülen maymun çiçeği vakalarının son üç haftada üç kat arttığını açıklamıştı.

Türkiye’de ilk vaka 30 Haziran’da duyuruldu

Maymun çiçeği, Türkiye’de ilk kez 30 Haziran’da görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanın 37 yaşında olduğunu ve tecrit edilerek tedavi altına alındığını söyledi.

Yayılım için fiziksel temas gerekiyor

Maymun çiçeği virüsü koronavirüs gibi solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor. DSÖ’nün 20 Temmuz’da yaptığı son açıklamaya göre şu ana kadar virüs nedeniyle beş can kaybı yaşandı. Ölenlerin tümü Afrika’da.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.