Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinsel istismar suçundan tutuklanan eski MHP İl Başkanı gözaltına alındığı gün telefonunu değiştirmiş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından görevden uzaklaştırıldığı gün gözaltına alınan ve bir gün sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nde, “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçu ile tutuklanan eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp’in 32 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması için hazırlanan iddianamede çarpıcı bir bilgi yer aldı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan incelemede, Kayaalp’in cep telefonunda, gözaltına alındığı 16 Haziran tarihi öncesine ait veri akışı olmadığı belirtilirken, uzmanlar telefonun değiştirildiğini söyledi. Kayaalp ile ilgili soruşturmanın, mağdurun okul müdürüne şikayeti ile başladığı belirtilirken, mağdur E.A.’nın yaşadıklarını okul idaresine bir mektup ile bildirdiği de ortaya çıktı.

Daha önce de hakkında, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, para karşılığı işe adam yerleştirme gibi iddialar bulunan Kayaalp’in MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındığı gün telefonunu değiştirdiği ortaya çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame ile Kayaalp’in, “zincirleme şekilde cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, zincirleme şeklinde çocuğun cinsel istismarı, ve cinsel taciz” suçlarından 32 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması istendi.

Hazırlanan iddianamede, suça ilişkin delil elde etmek amacıyla, şüpheli Kayaalp’in ofisinde, aracında ve yakalandığında üzerinde arama yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

“Arama neticesinde ele geçirilen kamera kayıtları, cep telefonları ve bilgisayar hard disklerine aynı kanunun 127. maddesi gereğince el konulduğu, el konulan dijital materyaller üzerinde üzerinde kanunun 134. maddesine istinaden siber suçlarla mücadele şube müdürlüğünce yapılan inceleme neticesinde; şüpheli Cihan Kayaalp’in cep telefonunda 16/06/2022 tarihi öncesine ait veri akışının olmadığı, bu kapsamda cihazın 16/06/2022 tarihinde kullanıma açıldığının tespit edildiği, mevcut veri tabanında yapılan incelemede şüphelinin kullanmış olduğu cep telefonundan mağdur E.A.’nın kullanmış olduğu telefon numarasını engellediğinin tespit edildiği…”

“Başına gelecekleri önceden biliyor olabilir”

Uzmanlar, iddianamede yer alan bilgiye göre, şüpheli Kayaalp’in gözaltına alındığı gün telefonu değiştirdiği için veri akışının olmadığını söyledi ve “Başına geleceklerini önceden bildiği için böyle bir yola başvurmuş olabilir” diye konuştu.

İddianameye göre soruşturma, mağdur çocuğun eğitim gördüğü okul müdürünün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı ihbar sonucu başlatıldı. Mağdurun, olayı önce annesine anlattığı, başlarına bir şey gelir korkusuyla önce polise değil, mektup yazdığı okul yönetimine bildirdiği de belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.