Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ay’a ayak basan ikinci astronotun ceketi 2,8 milyon dolara satıldı

Neil Armstrong ile birlikte 1969’da Ay’a giden ve Ay’a ayak basan ikinci astronot olan Buzz Aldrin’in Apollo görevinde giydiği uzay ceketi 2,8 milyon dolardan alıcı buldu.

Ay’a ayak basan ikinci astronot Buzz Aldrin‘in giydiği uzay ceketi, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletindeki bir müzayedede 2,8 milyon dolara satıldı. Ay’a giderken giydiği uzay ceketi, 92 yaşındaki astronotun satışa çıkarmaya karar verdiği 69 kişisel eşyadan biriydi.

Ceket, Sotheby’s tarafından satıldı ve müzayedede satılan en değerli Amerikan uzay eseri oldu. Sotheby’s’e göre ceket, telefondan teklif veren kimliği belirsiz birine satıldı ve yalnızca 10 dakika müzayedede kaldı.

Aldrin’in kişisel eşyaları ise toplam 8,2 milyon dolara satıldı.

Buzz Aldrin kimdir?

Edwin Eugene Buzz Aldrin, 1969’da Ay’a gitti ve Neil Armstrong’un ardından Ay’a ayak basan ikinci insan oldu. Aldrin, 1969’daki Apollo uzay görevinin üç kişilik mürettebatının yaşayan tek üyesi.

Buzz Aldrina

Altı günlük uzay yolculuğunun çoğunu uçak içi ceketi giyerek geçiren Aldrin, daha sonra üstündeki ceketi değiştirip Ay yüzeyine adım atmak için basınçlı giysi giymişti. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 650 milyon kişi bu anı televizyon ekranlarından izlemişti.

Ay’da 21 saatten fazla zaman geçirdikten sonra Aldrin ve Neil Armstrong, Apollo görevine geri dönmüş ve “çok daha rahat” olarak tanımladıkları uçak içi ceketlerini tekrar giymişti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.