Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu: Haziranda 792 işkence olayı yaşandı, mağdurlardan 39’u çocuk

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Haziran 2022 Türkiye’de İnsan Hakları İhlalleri Raporu”nu paylaştı. Rapora göre bir ayda 39’u çocuk 741 kişiye işkence yapıldı, 32 kadın öldürüldü ve 187 işçi hayatını kaybetti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Haziran 2022 Türkiye’de İnsan Hakları İhlalleri Raporu”nu yayımladı.

Tanrıkulu’nun yayımladığı raporda bir ayda 792 işkence olayı yaşandığı, bu olayların 51’nin cezaevlerinde yaşandığı belirtildi. İşkenceye maruz bırakılanların 39’u ise çocuk olarak kaydedildi.

Haziran ayında 71 eylem ve etkinliğe müdahale edildi, müdahalelerde 35’i çocuk 783 kişi hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Haziran ayında 26 gazeteci gözaltına alınırken 16 gazeteci tutuklandı. Dört gazeteci, haklarında açılan davalardan mahkûm oldu, bir gazeteci ise saldırıya uğradı.

292 internet haberine erişim engeli getirildi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) kanallara beş kez ceza verdi, 11 kitap toplatıldı.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullandığı için 32 kişi gözaltına alındı, 13’ü tutuklandı. 10 kişi hakkında, bu hakkını kullandığı için açılan davalarda mahkûmiyet kararı verildi. 35 kişiye ise soruşturma açıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.