Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi bileti arıyor: Sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev engelini aşmak için sahada

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında bugün (27 Temmuz) Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak maç saat TSİ 20.00’de başlayacak ve EXXEN ekranlarından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe’nin konuğu Dinamo Kiev

Fenerbahçe, 0-0 biten ilk maçın rövanşında bu akşam Dinamo Kiev ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı karşılaşma, TSİ 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Massimiliano Irrati yönetecek.

Fenerbahçe’de tek hedef UEFA Şampiyonlar Ligi

Dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus’u göreve getirerek yeni bir sayfa açan Fenerbahçe, 13 yıllık UEFA Şampiyonlar Ligi özlemini dindirmenin peşinde. Sarı Kanarya, bu hedef doğrultusunda ilk olarak Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i saf dışı bırakmak zorunda. 

Fenerbahçe, 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde Joao Pedro, Lincoln, Willian Arao, Emre Mor, Tiago Çukur, Bruma ve Joshua King’i kadrosuna kattı. Jesus önderliğinde Dinamo Kiev karşısına favori olarak çıkacak temsilcimiz, Avrupa kupaları tarihinde rakibini henüz mağlup edemedi. Fenerbahçe, rakibi ile karşılaştığı beş maçta sahadan iki mağlubiyet ve üç beraberlik ile ayrıldı. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları tarihinde Ukrayna takımlarıyla oynadığı dokuz maçın ise sadece birini kazanabildi. Öte yandan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk ayağında deplasmanda berabere kaldığı daha önceki dört eşleşmenin üçünde tur atlamayı başardı. 

Ancak Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son dört ön eleme turunu (Benfica, Monaco, Shakhtar Donetsk, Arsenal) geçmeyi başaramadı. Jorge Jesus ise Şampiyonlar Ligi kariyerinde çıktığı 14 eleme turu maçının sadece ikisini kaybederken (7 galibiyet, 5 beraberlik); yedi eşleşmenin beşinde turu geçmeyi başardı. 

Fenerbahçe’de Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Nazım Sangare, Tiago Çukur, Lemos ve Samatta, Dinamo Kiev karşısında forma giyemeyecek. 

https://twitter.com/Fenerbahce/status/1551947661913329664?s=20&t=-fbT3XrBLaWdeOcRH_XeKA

“Umarım turu geçen taraf oluruz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu. Takımına güvendiğinin altını çizen Jesus, “Bugün eminim herkesin Dinamo Kiev hakkında daha net fikirleri var. Ben kendilerini tanıyordum. İlk maçta kendi kalitemizi gösterdik. Savunmada iyiydik ve rakibi şaşırttığımızı düşünüyorum. Kontrataklarda tehlikeli ve üst seviyede oyunculara sahipler. Ama umarım oyuncularımız gününde olur ve turu geçen taraf oluruz” dedi.  

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında aldığı en unutulmaz beş zafer: 

Dinamo Kiev sürpriz peşinde

Ukrayna’daki savaş nedeniyle futboldan oldukça uzak kalan Dinamo Kiev, Fenerbahçe’yi eleyerek ülkesine hediye vermek istiyor. Ukrayna temsilcisini Türkiye’den de yakından tanıdığımız Mircea Lucescu çalıştırıyor. Tecrübeli Rumen teknik direktör, kariyerinde Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş’ta da görev almıştı. 

Fenerbahçe ile tarihinde oynadığı beş maçı da kaybetmeyen Dinamo Kiev, Avrupa kupalarında Türk takımlarına konuk olduğu son beş maçta ise sadece bir galibiyet alabildi. Ukrayna temsilcisi, aynı zamanda son dokuz Avrupa kupası maçını kazanamayarak kulüp tarihinin en uzun galibiyet hasretini yaşıyor. 

Mircea Lucescu, kariyerinde Fenerbahçe ile oynadığı 12 resmi maçın sadece dördünü kazanabildi. Lucescu, Fenerbahçe’ye rakip olduğu tek Avrupa kupası eşleşmesinde ise turu geçmeyi başardı (2015-2016 Şampiyonlar Ligi / Shakhtar Donetsk).

Fenerbahçe ile Dinamo Kiev arasında oynanan ilk karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.