Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya karanlığa bürünüyor: Tarihi binaların ışıkları kapatılacak, soğuk duş zorunlu hale gelecek

Almanya, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından yükselen enerji fiyatlarına çare arıyor. Ülkede enerji tasarrufu için peş peşe yeni tedbirler açıklanıyor. Berlin’in simgesi olan bazı tarihi binalar ve heykellerin ışıkları söndürülecek, fıskiyeler kapatılacak ve kamuya açık havuzlarda soğuk duş zorunlu olacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Moskova ile Brüksel arasında yaşanan siyasî kriz, enerji alanına da sıçradı. Avrupa Birliği (AB), Rus gazına bağımlılıktan kurtulmak için üye ülkelerin enerji kullanımını yüzde 15 oranına azaltmasını istedi. Şimdi ise Almanya, bazı şehirlerde tasarruf tedbirleri açıklamaya başladı.

Almanya’nın kuzeybatısındaki Hannover, çarşamba günü enerji koruma önlemlerini açıklayan ilk şehir oldu. Açıklanan yeni önlemlere göre Hannover’de kamuya ait bina ve tesislerde sıcak su vanaları kapatılacak.

Aşağı Saksonya eyaletinin başkentindeki belediye binaları, 1 Ekim ve 31 Mart arası ısıtılacak fakat oda sıcaklığı 20 dereceyi geçmeyecek. Mobil klimaların ve fanlı ısıtıcılarının kullanımının yasaklandığı şehirde, kreşler, okullar, bakım evleri ve hastaneler söz konusu düzenlemelerden muaf tutulacak.

Hannover’in Belediye Başkanı Belit Onay, “Durum tahmin edilemez. Her kilowatın önemi var ve temel altyapıyı korumak önceliğimiz olmalı” dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise 200 tarihi yapı ve belediye binası geceleri ışıklandırmayacak. Münih’te de belediye sarayları artık gece saatlerinde spot ışıkları ile aydınlatılmayacak ve belediyeye ait ofislerde yalnızca soğuk su olacak. Nürnberg ise dört üstü kapalı yüzme havuzunun üçünü kapalı tutma kararı aldı.

Nisan ayında da Berlin, açık yüzme havuzlarındaki standart sıcaklığı iki derece altında tutacak önlemler açıklamıştı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.