Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya hükümetinin başlattığı “Bütün bedenler plaj bedenidir” kampanya posterinde yer alan kadın: “Fotoğrafımı izinsiz kullanmışlar”

İspanya Eşitlik Bakanlığı’nın plaja giderken vücutlarının nasıl göründüğü konusunda endişelenen kadınları cesaretlendirmek için başlattığı kampanya posterinde yer alan İngiliz model Nyome Nicholas-Williams, fotoğrafının kendisinden izinsiz kullanılmasına tepki gösterdi.

İspanya Eşitlik Bakanlığı, plaja giderken vücutlarının nasıl göründüğü konusunda endişelenen kadınları cesaretlendirmek için bir yaz kampanyası başlatmıştı. “Bu bizim yazımız” sloganının kullanıldığı posterde, farklı bedenlere sahip beş kadının görüntüsü yer alıyordu.

“Kaba ve saygısızca”

Posterde fotoğrafı yer alan İngiliz model Nyome Nicholas-Williams, Instagram hesabındaki fotoğrafın kendisinden habersiz olarak kullanıldığını söyledi. “Şaşırdım” diyen Nicholas-Williams, “Bu bir stok fotoğraf değil. Instagram için çektiğim bir fotoğraf. Fotoğrafı benden habersiz kullanmak kaba ve saygısızca” diye konuştu.

Sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir şikayet mesajı yayınlamasının ardından posteri oluşturan illüstratörün kendisi ile temasa geçtiğini belirten Nicholas-Williams, “Zamanları azaldığı için görüntümü kullandığını söyledi. Benden özür diledi” dedi.

“Sorulsaydı evet derdim”

Posterde kendi fotoğrafını gördüğü an çok sinirlendiğini belirten İngiliz model, kendisine sorulsaydı onay vereceğini de ekledi:

“Sinirlendim. Çünkü bana en başında sorsalardı muhtemelen ben de evet derdim.”

Nyome Nicholas-Williams, fotoğraflarının daha önce de izinsiz kullanıldığını söyledi.

Öte yandan Nyome, posterdeki diğer kadınları da tanımadığını söyledi.

Fotoğraflarının daha önce de izinsiz kullanıldığını aktaran model, mesleği gereği fotoğraflarını sosyal medya hesabından herkese açık olarak yayınladığını fakat bu durumun söz konusu fotoğrafların izinsiz bir şekilde kullanılacağı anlamına gelmediğini belirtti:

“Evet, mankenim fakat bu halen benim vücudum.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.