Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kritik oylama öncesi gözaltına alınan HDP’li meclis üyeleri, AKP’li belediye 50 milyon liralık borçlanma ve satış yetkisi aldıktan sonra serbest bırakıldı

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi’nde, taşınmazların satışı ve kiraya verilmesi, 50 milyon TL kredi kullanma yetkisi gibi kritik konuların görüşüleceği gün (28 Temmuz) HDP’li beş meclis üyesi gözaltına alınmıştı. Meclis çoğunluğunun muhalefet partilerinde, yönetimin AKP’de olduğu Akdeniz Belediyesi, bugün (29 Temmuz) borçlanma ve satış yetkisi aldı. Dün gözaltına alınan HDP’li meclis üyeleri ise serbest bırakıldı.

Akdeniz Belediyesi Olağanüstü Meclis toplantısının yapılacağı günün erken saatlerinde, “terör örgütü propagandası” iddiasıyla gözaltına alınan beş HDP Meclis üyesi, bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Ancak bu arada geçen süreçte, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, biri bağımsız 16’sı AKP’li toplam 17 üyenin oyuyla 50 milyon TL’lik borçlanma ve satış yetkisi aldı. Bu yetki talebi geçen aylarda CHP ve HDP’li üyelerin oylarıyla reddedilmişti.

Beş üye gözaltındayken oylama yapıldı

Beş belediye meclisi üyesi gözaltındayken Akdeniz Belediye Meclisi’nde oylama yapılması tartışmalara yol açtı. HDP ve CHP’nin “Toplantıyı erteleyelim” çağrısına rağmen Başkan Gültak meclisi topladı ancak 20 yeter sayısını bulamadı ve bugün ikinci kez olağanüstü toplantı çağrısı yaptı. Bu toplantıda 17 kişilik meclis ayrıca, Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Yılmaz Güney Gençlik Merkezi’nin erkek öğrenci yurduna dönüştürülmesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne 10 yıl süreyle bedelsiz tahsisi, belediyeye ait 30 dönümlük alanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi konusunda da Gültak’a yetki verdi.

Dün sabah saatlerinde gözaltına alınan beş HDP’li meclis üyesi ise bugünkü oylamanın sona ermesinin ardından serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.