Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mirror grubunun konserinde dev ekran dansçıların üzerine düştü

Mirror grubunun Hong Kong’daki konseri sırasında sahnenin üzerinde asılı duran dev ekranlardan biri dansçıların üzerine düştü. Hemen hastaneye kaldırılan dansçılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerinin ise hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Mirror müzik grubunun Hong Kong Coliseum’daki konserinde akıl almaz bir kaza yaşandı. Grubun üyeleri Anson Lo ve Edan Lui, dansçıları ile sahnede performans sergiledikleri sırada sahnenin üzerinde duran dev ekranlardan biri dansçıların üzerine düştü. Kazada iki dansçı yaralandı.

Kazanın ardından konser derhal durduruldu ve grubun menajeri izleyicilerden salonu boşaltmalarını istedi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ekranın doğrudan bir dansçıyı ezdiği ve daha sonra da diğerinin üzerine devrildiği görülüyor.

İki dansçı hastaneye kaldırıldı, birinin durumu ciddi

Yerel basının aktardığına göre, dansçıların kaldırıldığı yerel hastaneden yapılan açıklamada, boynundan yaralanan dansçının yoğun bakımda olduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Diğer dansçının ise hayati durumunun olmadığı aktarıldı. Yaralanan dansçıların isimleri kamuoyu ile paylaşılmadı.

Grubun üyelerinden hiçbirinin kazada yaralanmadığı belirtildi.

Öte yandan hastane yönetimi, salondaki bazı seyircilerin de geçirdikleri şok nedeniyle tedavi gördüğünü açıkladı.

Hong Kong yönetimi, Mirror’un turnesinin geri kalanını, güvenlik kontrolleri gerekçesiyle durdurdu. Kentin yöneticisi John Lee ise “Olay karşısında şoke oldum” diyerek, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini gönderdi. Lee, şehirdeki kurumlara olayın kapsamlı bir şekilde araştırılması için talimat verdi.

Hong Kong’un yerel pop müziği kantapopa yeniden can veren Mirror grubu kentte oldukça popüler. 2018’de kurulan grubun üyeleri de Hong Kong’da en fazla tanınan ünlülerin başında geliyor.

Kaynak: BBC, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.