Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı: Son bir ayda vaka sayısı altı kattan fazla arttı

Sağlık Bakanlığı 18-24 Temmuz haftasına ait koronavirüs tablosunu açıkladı. Resmi verilere göre haftalık vaka sayısı 365 bin olurken 157 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bir önceki haftaya göre vaka sayısı yaklaşık 140 bin, vefat sayısı ise 61 kişi arttı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre vaka ve ölüm sayıları katlanarak artmaya devam ediyor. Haftalık vaka sayısı bir ayda yaklaşık altı kattan fazla artarak 57 binden 365 bine çıktı. Vefat sayısı da 25’ten 157’ye yükseldi.

Toplam vaka sayısı 16 milyona yaklaştı

Bakanlığın verilerine göre aynı dönemde yaklaşık 266 bin kişi hastalığı atlattı. Salgının başından beri tespit edilen toplam vaka sayısı ise 16 milyona yaklaştı. Günlük vaka sayılarının binin, vefat sayılarının ise beşin altına inmesinin ardından Sağlık Bakanı, koronavirüs salgınının “toplum sağlığını tehdit etmediğini” söylemişti. Türkiye’de vaka sayıları 31 Mayıs’tan beri günlük değil haftalık olarak açıklanıyor. Son bir haftaya ait veriler ise henüz açıklanmadı.

Aşılamada son durum

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı istatistiklere göre şu ana kadar toplam 150 milyon dozdan fazla aşı yapıldı. İki doz aşı yaptıranların oranı yüzde 85’i geçerken son iki haftada toplam iki milyon 335 bin doz aşı yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.