Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, ihlallerine devam ediyor: Tahıl ihracatı ile uğraşan Ukraynalı iş insanı Rus bombardımanı sonucu öldürüldü

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Ukrayna’nın en zengin iş insanlarından Oleksiy Vadatursky (74) ve eşi, Rusya’nın Ukrayna’nın güneyindeki Mykolaiv kentine düzenlediği hava saldırısı sonucu öldürüldü.

Ukraynalı yetkililer, 74 yaşındaki Oleksiy Vadatursky ve eşi Raisa Mikhailovna’nın, yaşadıkları eve, gece saatlerinde düzenlenen bir füze saldırısı sonucu öldürüldüklerini açıkladı. Vadatursky, tahıl ihracatı ile uğraşan Nibulon Grup isimli şirketin sahibiydi ve aynı zamanda “Ukrayna’nın Kahramanı” ödülünü de almıştı. Forbes dergisinin 2020 yılındaki değerlendirmesine göre Vadatursky’nin malvarlığı 450 milyon dolardı.

Oleksiy Vadatursky

Mykolaiv Belediye Başkanı Oleksandr Senkevych, Ruslar tarafından düzenlenen füze saldırısı hakkında şunları söyledi: “Belki de bugüne kadarki en ağır Rus bombardımanıydı.”

Rus bombardımanı sonucu bir otel, bir spor kompleksi, iki okul ve bir benzin istasyonunun yanı sıra evlerde de hasarlar meydana geldi. Ukrayna’nın Karadeniz’deki en büyük limanı Odessa’ya giden ana güzergah üzerinde bulunan Mykolaiv, Rusya’nın işgale başladığı 24 Şubat’tan bu yana birçok defa hedef alınmıştı.

Kasten mi hedef alındı?

Bölge Valisi Vitaliy Kim, Vadatursky’nin Mykolaiv için çok şey yaptığının altını çizdi ve Telegram hesabından şöyle yazdı:

“Tersane ve tarım endüstrileri ile bölgenin kalkınmasına olan katkısı çok değerliydi, paha biçilemezdi.”

Öte yandan Vadatursky’nin şirketi Nibulon, tahıl ihracatı için çok sayıda altyapı çalışmasını hayata geçirmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin danışmanlarından Mikhail Podolyak, Rusya’nın Vadatursky’yi kasten hedef aldığına inandığını söyledi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.