Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş’ın Türkiye açılımı | Cuma Çiçek: “Demokratikleşme açısından Kürt siyasetinin Ankara’da muhatabı yok”

Medyascope yayınında Alphan Telek konukları siyasetbilimci Dr. Cuma Çiçek, Rawest Araştırma Genel Müdürü, Medyascope yorumcusu Roj Girasun ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Türkiye açılımı” ve “silah bırakma” çağrısını konuştu.

Demirtaş’ın açıklamalarının ve HDP’nin Türkiye siyasetindeki yerinin konuşulduğu ilk bölümde Cuma Çiçek, Kürt sorununun çözümü için HDP’nin adımlarının yeterli olmayacağının, aynı zamanda Ankara’da derin bir demokratikleşme olması gerektiğinin altını çizdi.

Roj Girasun ise Demirtaş’ın etkisinin giderek arttığına dikkat çekerken Demirtaş’ın açıklamalarının henüz paradigma değişikliği olarak adlandırılamayacağını vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.