Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbol evine döndü: 2022 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyon İngiltere

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan sona erdi. Şampiyonanın ev sahibi İngiltere, Wembley Stadyumu’nda oynanan final müsabakasında Almanya’yı 2-1 yenerek şampiyon oldu ve tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı. 

Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyon İngiltere!

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan sona erdi. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yaptı. 

Turnuvanın ev sahibi İngiltere, finalde organizasyonda sekiz şampiyonluğu bulunan ve bu alanda rekorun sahibi olan Almanya ile karşı karşıya geldi. İngiltere’nin başkenti Londra’daki tarihi Wembley Stadyumu’nda oynanan ve resmi rakamlara göre 87 bin 192 taraftarın izlediği maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise nefesleri kesti. İngiltere, ikinci yarıda oyuna giren Ella Toone’nun 62. dakikada attığı gol ile öne geçti. Ancak kalesinde gördüğü golün ardından baskısını artıran Almanya, 79. dakikada Lina Magull’un golü ile skorda dengeyi sağlamayı başardı. Karşılaşmanın normal süresi 1-1 beraberlik ile sona erdi ve mücadele uzatmalara gitti.

Uzatma devrelerinde seyircisinin desteğini arkasına alan İngiltere, maçın 110. dakikasında Chloe Kelly’nin golü ile yeniden öne geçti ve son düdüğe kadar üstünlüğünü korudu. Almanya’yı 2-1 ile mağlup eden İngiltere, Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Ella Toone’un harika golü:

İngiltere’nin yıldız futbolcusu Beth Mead, turnuvanın oyuncusu seçildi.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.