Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Askere gidecek BTS üyelerine “konser izni” verilebilir

Dünyaca ünlü Güney Koreli K-pop grubu BTS, askerlik yaparken de sahne alabilecek. Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, zorunlu askerlik hizmetinin BTS’nin sahne almasını engellemeyeceğini söyledi.

Normal şartlarda Güney Kore’de 18 ila 24 yaş arasındaki tüm erkeklerin 20 ay askere gitmesi gerekiyor. Fakat 2020 yılında yapılan bir düzenleme ile BTS üyeleri için bir istisna yapıldı ve askerlik yaşı 30’a kadar ertelendi.

Grup üyesi Jin’in 2023 yılında 30 yaşına girecek olması ve yıl sonuna kadar askerlik görevine başlamasının gerekmesi ülkede yeni bir gündem yarattı. Bu konu hakkında konuşan Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup, “Askere gitseler bile onlara yurtdışında konserleri varsa prova yapmak ya da sahne almak için şans verilebilir” ifadelerini kullandı.

Mecliste konuşan Jong-sup, “Orduda birçok insan sanatçılara çok değer veriyor. Bu durum da BTS’nin popülaritesini artırmaya yardımcı olabilir” dedi.

Güney Kore’de zaman zaman madalya kazanan sporcular, ödül alan sanatçılar ve dansçılar askerlik hizmetlerini ertelediler ya da muaf tutuldular. Diğer yandan ülkede zorunlu askerlik hizmetinin üç haftaya indirilmesi de gündemde.

BTS, grup faaliyetlerine ara veriyor

BTS grubu, 15 Haziran’da yaptığı açıklamada, kendi kimliklerini keşfetmek ve solo projelerine ağırlık vermek için grup faaliyetlerine bir süre ara vereceklerini duyurmuştu. Fakat bu aranın sonsuza kadar sürmeyeceğini söylemişti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.