Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KPSS/ÖSYM skandalı: Erdoğan’ın fabrika ayarları bozuluyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) geçen pazar (31 temmuz) günü yapılan Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumuyla ilgili sorularrın çalındığı iddiaları gündeme geldi.

ÖSYM iddiaları reddetti, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır” açıklamasını yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili inceleme yapılması için Devlet Denetleme Kurulu’na talimat verdi.

“Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” açıklaması yapan Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün‘ü görevden alındı.

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı, KPSS’de yirmiye yakın sorunun; Yediiklim Yayınevi’ne ait kitaplarda daha önce yayınlandığı iddiası hakkında “Problem var gibi” dedi.

Ruşen Çakır, KPSS/ÖSYM skandalını ve krizin perde arkasını yorumluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.