Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KPSS iptal edildi

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, soruların sızdırıldığı iddialarının ardından 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos’taki KPSS oturumları da ertelendi. Yeni sınav takvimi 17 Eylül’de başlayacak.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

6-7 Ağustos ve 14 Ağustos’ta yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini söyleyen Ersoy, “Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir” dedi.

Adaylardan özür diledi

İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvimin en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını vurgulayan Ersoy, “Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM’nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız” diye konuştu.

Yediiklim Yayınevi’nin avukatları DDK’ya gitti

Soruların sızdırıldığı iddialarıyla gündeme gelen Yediiklim Yayınevi’nin avukatları dün gece yedi saat süren aramaların ardından bu sabah (4 Ağustos) Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) gitti. Avukatlar, DDK’nın talep ettiği bilgi ve belgeleri teslim etti.

Ankara Cumhuriyet Başavcılığı’ndan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün gece (3 Ağustos) Yediiklim Yayınevi’ndeki aramalara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: “ÖSYM tarafından 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen 2022 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavlarına ilişkin olarak 2022 KPSS sorularının çalındığına/sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili olarak Devlet Denetleme Kurulu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapılan suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılmıştır.

Başlatılan soruşturma kapsamında 03/08/2022 günü Ankara Sulh Ceza Hâkimliğinden alınan arama ve elkoyma kararı doğrultusunda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne verilen talimatlarla özel bir eğitim kurumuna ait yayınevi ve dershanesinde aynı gün arama ve elkoyma işlemi yapılmış, aramalar neticesinde bir kısım dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konulmuştur.”

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan KPSS’de çıkan 20 soru ile Yediiklim Yayınevi’nin kitabındaki 20 sorunun aynı olduğu iddia edilmişti.

Bu iddialar ÖSYM tarafından yalanlansa da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce DDK’yı görevlendirdiğini açıkladı, ardından da ÖSYM Başkanı Halis Aydın’ı görevden aldı.

DDK ise dün (3 Ağustos) KPSS sorularının sızdırıldığı iddiaları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ardından dün gece yayınevinin Ankara Karanfil Sokak ve OSTİM Cevat Dündar Caddesi üzerindeki binalarında yedi saat süren arama yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.