Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: “Tayvan sahasında Çin: 1, ABD: 0. Acaba gerçekten öyle mi?”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan’a yaptığı ziyaretinin etkilerini ve Çin-ABD gerilimini ele aldı. Yetkin, “Çin 4 Ağustos’ta Tayvan adası etrafında askeri tatbikatlar başlatacakmış. Böylece ABD’ye sert bir cevap verilmiş olacakmış. Bence bunlar pek karşılığı olmayan değerlendirmeler” diye yazdı.

Askeri tatbikatın Çin iç politikasında bir gövde gösterisi olarak propaganda değeri taşıyabileceğini belirten Yetkin, “Belki bu sayede Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Ekim ayında yapılması muhtemel Komünist Parti Kongresinde devrilmekten kurtulur. Ama Pelosi’nin 2-3 Ağustos Tayvan ziyaretiyle ABD’nin Çin’e göstere göstere bir gol attığı görülüyor. ABD, Çin’in sınırları ne kadar zorlamaya hazır olduğunu sınadı” dedi.

Murat Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.